Maak een ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

Wachtwoord vergeten?

*

Yoga reinigingsochtend

 

De lichaamsreiniging is ideaal voor mensen die geen tijd hebben om te vasten, maar toch af en toe de darmen willen reinigen. In het voor- en najaar bereidt deze ‘schoonmaak’ het lichaam voor op het wisselen van de seizoenen.

De reiniging heet Shankprakshalana, het is één van de zes yogareinigingstechnieken, Shatkarma’s geheten. Het is een kleine reiniging van de ingewanden; het hele spijsverteringskanaal wordt gereinigd van mond tot het eind van de darmen. Om kort te gaan: ‘van mond tot kont’.

Dit gebeurt door warm, gezouten water te drinken. Om het water door het spijsverteringskanaal te laten gaan, doen we 5 yogahoudingen: asana’s.

Hierna wordt de maag gereinigd en ook de neusholtes.

 

Net als na een yogales is het belangrijk om na afloop een half uur te rusten, waarna er gezamenlijk een maaltijd gegeten wordt.

 

Vooral voor mensen die last hebben van constipatie is het fijn om te doen, maar ook met het wisselen van de seizoenen of als je een verkoudheid op voelt komen. Het is echt een aanrader; je voelt je daarna weer heerlijk schoon en ook energieker.

De reiniging is zeer heilzaam en er zijn weinig contra-indicaties. Maar het is duidelijk dat je deze reiniging niet kunt doen, als je een maagzweer, diaree of een andere ernstige aandoening aan het spijsverteringskanaal hebt.

 

De workshop reiniging wordt meerdere malen in het voor- en najaar gegeven.

Locatie: Kuuroord ‘De Schouw’ te Noordgouwe, Schouwen-Duiveland.

 

Nieuwe planning wordt aangekondigd in het voorjaar 2015: kosten € 45,-.

 

TOP