Maak een ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

Wachtwoord vergeten?

*

Yoga op maat

“Yoga op maat” ook wel Remedial yoga genoemd (remedial = remedie of hulpmiddel). Dit is een aangepaste les bedoeld voor mensen met een unctiebeperking en/of een chronische aandoening. Doelgroepen o.a. MS, chronische vermoeidheid, Parkinson, div. reumatische aandoeningen.

Daar waar een reguliere yogales ontoegankelijk is voor mensen met een functiebeperking worden bij remedial yoga de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Dat kan zijn door een zachtere vorm van yoga te beoefenen, of de oefeningen uit te voeren op een stoel (rolstoel) of op de grond. Er zijn talloze mogelijkheden om de klassieke yogahoudingen (asana´s) aan te passen.
Yoga is geen therapie en kan ziekte niet genezen, maar het is wel een hulpmiddel om de eventuele gevolgen zoals stijfheid, spanningen, vermoeidheid en slapeloosheid op te vangen en te verlichten.
Yoga laat je kennismaken met duizenden jaren oude technieken en ervaringen. Het leert je om je mogelijkheden optimaal te benutten, beter met je beperkingen om te gaan en jezelf te accepteren.

Dit heeft een positieve invloed op zowel de lichamelijke als de geestelijke gesteldheid. Zodat men meer inzicht krijgt waar de spanningen in het lichaam vastgehouden worden en hoe men die kan loslaten.
In de les doen we naast lichte yoga-, adem- en ontspanningsoefeningen, visualisatie en indien gewenst mantra zingen en meditatie.
Ook voor een goede lachbui is altijd ruimte. Lachen is de beste adem- en ontspanningsoefening die er is, bijzonder helend en goed voor het immuunsysteem. Met zelfs al een klein beetje humor kun je de grootste moeilijkheden de baas.

 

Momenteel is er geen les beschikbaar.
Individuele lessen en/of cursussen zijn op aanvraag mogelijk.

In november/december geef ik les als gastdocent bij Saswitha-opleiding in de module ‘Yoga voor mensen met een lichamelijke beperking’. Meer informatie hierover vindt u op www.yoga-saswitha.nl yoga voor doelgroepen.

 

TOP